Välkommen till en webbplats för dig som jobbar med ishallar och andra vintersportarenor! Här kan du ta del av det allra senaste inom teknik, drift, energieffektivisering och kompetensutveckling.

Publicerad 2014-02-21

Tony har gått kursen Driftsekonomi i ishallar

Tony Larsson är driftchef på Hällåsen idrottsanläggning i Söderhamn. Här finns ishall, bandybana, badhus, tennishall och fotbollshall bland annat. För några månader sedan gick han kursen Driftekonomi i ishallar.

Varför ville du gå kursen?

- Vi har jobbat mycket med energibesparing, men det finns alltid mer att lära, därför ville jag gå kursen.

Vad fick du lära dig?

- Under kursen gick vi igenom hur energianvändningen i en ishall ser ut och vad som påverkar isen överlag. Det gav mig nya vinklar på olika problem. Jag insåg också att vår personal behövde kompetensutvecklas för att få bättre förståelse för hur allt hänger ihop. Lärarna har erfarenhet av många olika anläggningar, de var mycket kunniga och det var intressant att lyssna på dem.

Hur var utbytet med övriga deltagare?

- Det ger mycket att träffa folk från andra anläggningar och man får ett bra kontaktnät. Eftersom det ofta är samma problematik kan man ha ett stort utbyte av varandra. Kursen har faktiskt lett till att jag ska göra ett studiebesök i Nacka.

Hur har du omsatt dina kunskaper på hemmaplan?

- Det är på gång att börja med värmeåtervinning från vår bandyanläggning och använda till varmvatten.

Har du något bra energispartips?

- Jag vill få alla att förstå och arbeta för minsta möjliga påverkan på isen. Det kan handla om så enkla saker som att stänga båsdörren!

Kan du rekommendera kursen?

- Alla i arbetsledande funktion i en ishall skulle behöva gå den här kursen.

 

 

Vintersportarenor.se / Energi & Kylanalys  I  info@ekanalys.se