Välkommen till en webbplats för dig som jobbar med ishallar och andra vintersportarenor! Här kan du ta del av det allra senaste inom teknik, drift, energieffektivisering och kompetensutveckling.

Publicerad 2014-09-09

”Nu vet jag varför varje rutin och åtgärd är viktig”

Stefan ”Kaga” Persson var en av deltagarna när grundkursen för ismakare hölls på Rosvalla i Nyköping i april. Stefan är fritidsvaktmästare i Kristianstad kommun och jobbar under vintersäsongen i Kristianstad Ishall. På ismakarkursen får man lära sig att driva en ishall energieffektivt och samtidigt göra bra is.

-Jag lärde mig hur det praktiska och teoretiska hänger ihop. Nu vet jag varför varje rutin och åtgärd är viktig. Jag har också fått en större förståelse för de olika processerna i hallen och har blivit mer observant på hur olika värden förändras. Jag kan bedöma när ett värde betyder att det är något fel, till skillnad från tidigare då det bara var siffror som flöt förbi.

Inför kursen funderade Stefan en del på om det skulle bli svåra och avancerade beräkningar.

- Men det gick bra. Instruktörerna är helt otroliga, det är ingen risk att man sitter och somnar. Kursen var ett bra komplement till min praktiska erfarenhet.

På kvällen den första kursdagen samlades alla deltagare och kursledare för en gemensam middag.

- Det var jättebra! Vi var ett homogent gäng som diskuterade olika problem och kunde utbyta erfarenheter. Det var värdefullt att det fanns tid till det utanför själva kursen.

I Kristianstad Ishall har säsongen nu varit igång ett tag och i slutet av september kommer man själva att vara värd för en ismakarkurs. Då ska ytterligare ett par av Stefans kollegor lära sig hur man gör bra is och sparar energi i ishallen.

-Det är viktigt att veta hur helheten hänger ihop för att få så bra is som möjligt. Hockeylirarna är nöjda, avslutar Stefan.

 

 

 

Vintersportarenor.se / Energi & Kylanalys  I  info@ekanalys.se